ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

درمانگر اختلالات اضطرابی - افسردگی - وسواس و..... http://setareh-hamidi.ir/
ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

درمانگر اختلالات اضطرابی - افسردگی - وسواس و..... http://setareh-hamidi.ir/

بریم خونه ( چگونه با کودکان به دید و بازدید عید برویم )

بریم  خونه !

 

با فرا رسیدن ایام نوروز و شروع دید و بازدیدها،  تمام تلاش والدین استفاده بهینه از تعطیلات است تا درکنار فرزندان، اقوام و آشنایان روزهای خوب و آرامی را سپری کنند، اکثراً در پی برنامه ریزی برای دید‌‌وبازدیدها  هستند برخی مواقع این رفت و آمدهای خوشایند چهره دیگری به خود می‌گیردکه‌گاه منجربه بحث و جدال هائی بین والدین و فرزندان شان می‌گردد. امتناع از میهمانی رفتن یکی دیگر از مسائلی است که به وضوح در خانواده‌هایی‌‌که‌کودکان زیر 7 سال دارند دیده می‌شود برخی از کودکان برای شرکت نکردن درمیهمانی ها از هر حربه ای استفاده می‌کنند تا به نحوی والدین شان را همراهی نکنند و یا به کلی آنها را از میهمانی رفتن منصرف کنند .

گاهی مجادله به جای می رسد که منجر به بر هم خوردن برنامه ریزی ها و میهمانی ها شده و در خانواده جوی سرشار از تنش و استرس حاکم می گردد و این مقاومت کودکان در برابر میهمانی رفتن بیشتر مواقع والدین را می آزارد . در این مواقع تمام سعی والدین براین است که به طریقی کودک را با خود هم رای و هر طور شده وی را همراه خود به میهمانی ببرند، برای رسیدن به منظورشان و از بین بردن این تنش حتی حاضر می شوند با وعده و عید دادن های پی درپی و اگر موثر واقع نشود با برخورد تحکم آمیز کودک را راضی  نمایند.

زمانی‌که والدین احساس می کنند که توانسته اند کودک را قانع کنند و در میهمانی حضور یابند با بهانه گیری های کودک غافلگیر می شوند دقایقی از میهمانی نگذشته که کودک شروع به بهانه گیری می‌کند برخی ازکودکان زمانی که حس می کنند قدرت مقابله با والدین را ندارند از تنها حربه شان که گریه و قشقرق به راه انداختن است استفاده می کنندکه در اکثر مواقع به نتیجه دلخواهشان خواهندرسید، والدین از ترس اینکه مبادا کودک در جمع برخورد ناشایستی انجام دهد به سرعت جمع را ترک می‌کنند. در نتیجه چیزی که برای والدین باقی می ما ند سرخوردگی و برخورد نامناسب آنها  با کودک می باشد که در برابر واکنش ناخوشایند کودک در میهمانی وی را مورد ماخذه قرار خواهند داد.

تا به حال به این فکر کرده ایدکه چرا کودکتان انگیزه ای برای همراهی شما در میهمانی ها ندارد و یا چرا دعوت همکلاسی هایش را برای جشن تولدها رد  و از حضور در جمع دوستان پرهیز می کند؟

سوالی که پیش می آید این است، علت این انزوا طلبی چیست ؟ چرا کودک خود را از جمع فامیل و همسالان جدا می کند؟ تا به حال فکر کرده اید که فرزندتان در برابر همه میهمانی ها مقاومت می کند یا موارد خاص ؟ اگر برای شرکت در میهمانی خاص واکنش نشان می دهد پس بهتر است بررسی کنید در چنین جمعی آیا فرزندتان تجربه تلخی داشته که از حضور در میهمانی ممانعت می کند یا خیر؟

آیا بچه های ‌حاضر در میهمانی وحتی فرزندان صاحبخانه وی را مورد اذیت و آزار و تمسخر قرار می‌دهند؟ برای مشخص شدن این مسئله پرسیدن چند سوال مفید می‌تواند به شما وکودکتان کمک کند؟

به طور حتم فرزندانمان دلیل ارزشمندی برای عدم تمایل به شرکت در میهمانی ها دارند به طوری که در سطور بالا ذکر شد امکان دارد با فرزندان صاحبخانه ارتباط خوبی نداشته باشد و یا در جشن تولد همکلاسی اش تنها به این دلیل دعوت شده که تمام کلاس دعوت شده اند و وی صمیمیتی با کودک میزبان ندارد حتی ممکن است در این  جمع بازیهائی انجام شودکه کودک دوست ندارد و نمی خواهد بخاطر نداشتن مهارت در آن بازی خجالت زده شود.

گاهی دلیل اش جو حاکم بر محیط میهمانی می باشد در برخی از مواقع کودک نمی تواند کسی را بیابدکه از لحاظ سنی و خلق و خو با وی هماهنگ باشد به عنوان مثال : دختر و پسرهای فامیل یا از کودک بزرگترند یا خیلی کوچکتر، حتی تفاوت فرهنگی و تربیتی کودک با بچه های شرکت کننده در میهمانی متفاوت باشد و این تفاوت مانع از نزدیک شدن آنها به همدیگر شود. نمی توان از کودک توقع داشت که با همه بچه ها سازگاری داشته باشد .

یکی از مهمترین علل مقاومت کودک جو بزرگسالانه حاکم بر میهمانی می باشد . فرزندتان حق دارد که نتواند یک چنین محیطی را بپذیرد برای آنها تحمل آدمهای بزرگ و تفریحات شان کسل کننده و طاقت فرساست، طبیعی به نظر می رسد که خواهان دنیای کودکانه خویش باشند.

حضور درجمع یکسری محدودیت هایی را برای‌کودک بوجود می آورد و خود را ملزم به رعایت برخی مسائل می بیند در نحوه بازی کردن و حتی نشستن ، رعایت ادب و ادای احترام کردن ، طبیعی است‌که‌کودکان در برابر این تغییرات تا حدودی مقاومت کنند ما خود نیز در برابر تغییر محیط مان واکنش نشان می دهیم ، فرزندمان برای تطبیق خود با جمع های بزرگتر نیاز به زمان و حمایت ما دارند. 

تمایل کودک به جمع های خانوادگی با پذیرش وی توسط جمع رابطه ای متقابل دارد در برخی خانواده ها پذیرش کودک بستگی بسیار زیادی به جایگاه پدر و مادر کودک دارد . اگر در میهمانی ها به هر دلیلی پدر و مادر یا یکی از والدین کودک پذیرفته نشوند و کودک شاهد این تبعیض باشد که یکی از والدین یا هر دوی آنها منفعلانه در جمع قرار گرفته نسبت به تکرار این تجربه به سختی واکنش نشان خواهد داد. هرچه جمع برای والدین احترام بیشتری قائل باشند بالطبع کودک بیشتر مورد توجه قرار می گیرد که منجر به بالا رفتن عزت نفس کودک می‌گردد و در پی آن کودک به شرکت در جمع های بزرگتر تشویق می شود .

برای از بین بردن تنش های حاصل می توا نیم با  رعایت نکاتی بر مشکل کودکمان تسلط داشته باشیم و از نگرانی های وی بکاهیم .

-    بهتر است قبل از شروع میهمانی با ملایمت تشویقش کنید تا در مراسم شرکت کند و قبل از حضور در جمع تا جایی که امکان دارد در مورد این میهمانی و کسانی که دعوت شده اند به وی اطلاعاتی بدهید تا  خود را با محیطی ناشناخته روبروی نبیند .

-    تا آنجا که امکان دارد کودک خود را به میهمانی هایی که اکثر شرکت کنندگان بزرگسالان هستند نبرید در این مواقع می توانید برای ساعاتی وی را نزد یکی از آشنایان که به وی اعتماد کامل دارید بگذارید .

-    در صورتی که درمیهمانی کودکان دیگری هم هستند از قبل از میزبان بخواهید برای کودکان دعوت شده تفریح و یا سرگرمی در نظر بگیرد تا همه کودکان حاضر بتوانند در آن شرکت کنند .

 

                                                                                                          ستاره حمیدی

                                                            

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد