ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

درمانگر اختلالات اضطرابی - افسردگی - وسواس و..... http://setareh-hamidi.ir/
ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

درمانگر اختلالات اضطرابی - افسردگی - وسواس و..... http://setareh-hamidi.ir/

استخدام

اطـلاعیـه


استخدام پاره وقت پزشک عمومی ،دکترا یا کارشناس ارشد روانشناسی و  جامعه شناسی


بدین وسیله به اطلاع می رساند واحد فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

در صدد است جهت ارتقای سیستم اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی تعدادی پزشک عمومی ،دکترا

یا کارشناس ارشد روانشناسی و جامعه شناسی را به صورت پاره وقت و با حقوق مکفی

جهت اخذ رضایت ازخانواده های بیماران مرگ مغزی، استخدام نماید. در صورت تمایل با

شماره تلفن های زیر تماس حاصل فرمائید.


-------------------


آدرس: تهران - نیاوران - دارآباد - بیمارستان دکتر مسیح دانشوری- واحد پیوند

تلفن : 26109419  فکس :26105390
www.ehda.ir

با اعلام نتایج کنکور مشخص شد: حذف 13 رشته دانشگاهی علوم انسانی




روزنامه اعتماد از حذف 13 رشته کارشناسی از فهرست رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری سال 90 دانشگاه علامه طباطبایی، خبر داد و نوشت: این اتفاق داوطلبان این رشته‌ها را سردرگم و مستاصل کرده است. از سوی دیگر استادان این دانشگاه نیز با اظهار تاسف از حذف این تعداد رشته و محروم ماندن داوطلبان از انتخاب این رشته‌ها از علل حذف و شرایط خاص امسال انتخاب رشته اظهار بی اطلاعی می‌کنند.


بنابراین گزارش، رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی دیروز  از حذف این تعداد رشته از جمله روزنامه‌نگاری و روابط عمومی اظهار بی اطلاعی کرد و موکدا بر بی‌اطلاعی خود در این زمینه اصرار ورزید.


همچنین برخی از این داوطلبان طی تماس با روزنامه اعتماد خواستار پیگیری مسوولان وزارت علوم بودند. اما به نظر می‌رسد حذف ناگهانی این رشته‌ها در راستای بازنگری 38 رشته از رشته‌های علوم انسانی صورت گرفته است. 


بر اساس آخرین اعلام رییس پژوهشگاه علوم انسانی، این 38 رشته شامل حقوق، علوم سیاسی، اقتصاد، علوم تربیتی، مدیریت، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات انگلیسی، تاریخ، فلسفه، روش‌‌شناسی، روزنامه‌نگاری، ارتباطات و علوم اجتماعی است.


یکی از داوطلبان تحصیل در رشته روزنامه‌نگاری می‌گوید: «بعد از دیدن کارنامه در سایت سنجش همانطور که مسوولان اعلام کرده بودند دفترچه شماره دو برای تعیین رشته نیز روی سایت قرار گرفت ولی با کمال تعجب رشته روزنامه‌نگاری نه در لیست دانشگاه علامه بود و نه در دانشگاه تهران. اگر قرار بر حذف این رشته‌ها بود، باید خیلی پیش از این به ما اطلاع داده می‌شد تا برای آینده خود تصمیم‌گیری کنیم نه اینکه به یک‌باره به ما گفته شود که امکان تحصیل در رشته مورد علاقه‌مان را نداریم. ما هنوز دلیل این حذف را هم نمی‌دانیم.» 


محمدمهدی فرقانی، استاد روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه طباطبایی می‌گوید: «متاسفانه هنوز از دلایل این حذف بی‌اطلاع هستیم.»

روابط غیرا خلاقی در اینترنت

خیانتهای زن و شوهری: از روابط غیر اخلاقی تا چتهای اینترنتی


برخی رفتارشناسان، تعریف خیانتهای زن و شوهری را بسیار فراتر از چیزی می برند که عرف و قانون آن را می شناسد. از جمله منصور بهرامی عضو ارشد انجمن بین المللی تحلیل رفتار معتقد است: خیانتهای زندگی مشترک شامکل خیانت عشقی، خیانتهای اینترنتی و خیانتهای جنسی می شود.

به گفته این رفتارشناس، خیانت عشقی به رابطه پنهانی توام با پیوند احساسی و صمیمانه یک فرد متاهل با فرد دیگری که همسر قانونی وی نیست گفته می شود.

خیانت جنسی به رابطه نامشروع یک فرد متاهل با فرد دیگری که همسر قانونی وی نیست، گفته می شود و خیانت اینترنتی نیز به گفتگو و تبادل تصاویر و مشخصات فردی متاهل با فرد دیگری که همسر قانونی وی نیست از طریق چت و اینترنت اطلاق می شود.

مطابق این تعاریف، پدیده چند همسری، خیانت محسوب نمی شود، هر چند به اطلاع همسر اول، رسیده نباشد!

چرا خیانت می کنند؟ هزار و یک دلیل دارد

برای خیانت های زن و شوهری، هزار و یک دلیل گفته اند، ولی سرگرمی و ریسک لذت بخش و مفرح را از مهمترین عوامل بروز خیانت می دانند.

با این همه، دلایل دیگری نیز برای خیانتهای خانوادگی مطرح کرده اند. از جمله: درک شدن، دوست داشته شدن، احساس آزادی، استقلال، سرگرمی و برآورده کردن نیازهای جنسی مولفه های پدید آمدن شروع یک خیانت است. ضمن اینکه نمی توان از پارمترهایی مانند تقویت اعتماد بنفس، سلطه جویی، تجربه تازه، ماجراجویی، القاء داشتن استحقاق و شایستگی، رقابت و تنوع طلبی گذشت.

رفتارشناسان می گویند افراد خیانتکار معمولا به شکل غیر منطقی و با اتکا به یک شهوت کورکورانه شیفته فردی می شوند. آنها احساس می کنند بیشترین درصد تفاهم را با یکدیگر دارند و به همین خاطر فرد خائن خود را به مخاطره انداخته و به آب و آتش می زند که به وصال برسد. این نوع رابطه می تواند از چند هفته تا چندین سال بطول انجامد. اما پس از گذشت زمان هر دو نفر پی می برند، آنطور که تصور می کردند یکدیگر را نمی شناسند. در این نوع روابط معمولا فرد از همسر و یا شریک پیشین خود جدا می شود.


آرامش اعصاب با تغذیه مناسب

خوشبختانه بعضی از دلایل بروز بیماری‌های روانی صرفاً به تغذیه مربوط می‌شوند ، بنابراین می‌توان با تغییر شیوه‌ی رژیم غذایی آن را برطرف ساخت. از مدت‌ها پیش ثابت شده است که کمبود ویتامین‌های گروه B می‌تواند یک نوع جنون ایجاد کند.

تحقیقات نشان می‌دهد کسانی که تحت رژیم‌های غذایی فاقد ویتامین‌های گروهB قرار گرفته‌اند، به اختلال روانی، اضطراب شدید و افسردگی مبتلا شده‌اند.

این آزمایش‌ها به صراحت ثابت می‌کند که کمبود ویتامین‌های B می‌تواند یکی از علل اصلی بعضی از اختلالات روانی باشد. گروهی از دانشمندان در سوئد، مغز اشخاصی را که در حالت جنون از دنیا رفته بودند، با مغز اشخاصی که با مرگ‌های ناگهانی و به‌طور عادی مرده بودند تشریح و مقایسه کردند و دریافتند که چهار ماده در مغز اشخاص عادی وجود دارد که در مغز کسانی که در اثر جنون جان خود را از دست داده بودند، وجود ندارد. این چهار ماده عبارت است از: 1- آدنین، 2- تیامین، 3- سیتوزین، 4- گوآمین .

این چهار ماده در گوشت‌ها مانند گوشت گوساله یا گوسفند ،جگر، مغز و قلوه وجود دارد.

کمبود ویتامین های گروه B باعث ایجاد اختلالات عصبی مانند اضطراب شدید ، افسردگی ، عصبانیت و فشار عصبی می شود.

اضطراب شدید و ناراحتی عصبی دائمی اغلب ناشی از کمبود ویتامین‌های گروه B بخصوص تیامین (ویتامین B1) است و اگر رژیم غذایی شما سرشار از مواد نشاسته‌ای (کربوهیدرات‌ها) باشد، عواقب کمبود ویتامین شدیدتر خواهد بود.

چنانچه غذای شما حاوی کلسیم کافی نباشد، میزان کلسیم در بدن شما پایین خواهد آمد و در نتیجه اعصاب شما تحریک خواهد شد. شیر و فرآورده‌های آن، بهترین منبع کلسیم محسوب می‌شوند. توصیه می‌شود مصرف آنها را جدی بگیرید.

خوب است بدانید که کلسیم زمانی به طور موثر جذب بدن می‌شود که ویتامینD به میزان کافی در روده‌ها باشد. اگر شما زندگی بدون تحرک و آرامی دارید ،می‌توانید مقدار زیادی کلسیم مصرف کنید. در این مورد توصیه می‌شود غذای خود را با یک قرص ویتامین‌ِِِD تقویت نمایید.

در حال حاضر بسیاری از متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند که از مصرف غذاهای حاوی کلسیم و نیز انواع ویتامین‌ها غافل نشوید.

همان‌طور که ذکر شد کمبود ویتامین B می‌تواند منجر به فشار عصبی شود. کمبود شدید تیامین (ویتامین B1)، نیاسین (ویتامین B3) و پیریدوکسین (ویتامین B6) می‌تواند اختلالات عصبی وخیمی را به‌وجود آورد.

منابع ویتامین های گروه B به طور کلی شامل: مخمر (ماءالشعیر)، جوانه گندم و جو، غلات و نان سبوس دار، جگر و انواع گوشت است . به طور اختصاصی نیز :

مواد غذایی غنی از B1 : مخمر آب جوی موجود در ماء الشعیر ، گوشت گاو، دانه آفتابگردان و بادام زمینی، جوانه گندم و نان های سبوس دار است.

مواد غذایی غنی از B3 : مخمر آبجو ، بادام زمینی و گوشت است.

مواد غذایی غنی از B6 : جگر گاو، موز ، دانه آفتابگردان، جوانه گندم، برگه آلو، گوشت گاو و آب پرتقال است .

برای داشتن اعصابی آرام ، همیشه به مقدار کافی از مواد غذایی حاوی ویتامین های گروه B مانند انواع گوشت، جگر، غلات و نان سبوس دار و جوانه گندم استفاده کنید.

برای حفظ سلامتی و لذت بردن از شادابی زندگی ، باید غذاهای مصرفی حاوی انواع ویتامین‌ها باشد؛ چرا که غذاهای سرشار از ویتامین برای کار منظم سیستم عصبی لازم است.

زمانی که در اشخاص سالخورده عوارض عصبانیت ، به ‌صورت خستگی بروز می‌کند، نشانه‌ی این است که باید ماده‌ی غذایی مناسبی مصرف شود؛ بخصوص وقتی شخص کم خوراک باشد، میزان قند خون پایین می‌‌آید که در این مواقع مصرف یک قاشق عسل ، یک عدد شکلات ، یک لیوان شیر یا آب میوه، کمی پنیر و بیسکوییت توصیه می‌شود.

وقتی عصبانی و بی‌حوصله شدید، تا آن‌جا که ممکن است علت واقعی آن را بررسی و کشف کنید و اگر نتوانستید به پزشک روانشناس مراجعه نمایید تا او به شما کمک کند.

فراموشی‌ و ضعف حافظه نیز از کمبود غذایی به‌وجود می‌آید. روانشناسان می گویند که فراموشی علامت چیزی است که پیوندی با پیری ندارد و می‌تواند عارضه‌ی کمبود غذایی باشد.

لازم به‌ یادآوری است که تغذیه‌ی نامناسب نه تنها بر روی اعصاب و روان آدمی تاثیر بدی می‌گذارد ، بلکه باعث مختل شدن فعالیت سایر سیستم بدن نیز می‌گردد. توصیه‌ی همه‌ی متخصصان این است که به آن‌چه می‌خورید دقت کنید و سعی نمایید مواد غذایی مغذی و مفید را بر مصرف موادی با ارزش غذایی کم، ترجیح دهید.

عصرایران

مزایای مثبت اندیشی

به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا، نگرش خوش بینانه می‌تواند شانس سکته را در هر فردی کاهش دهد.

به گزارش اِسکای نیوز، محققان آمریکایی برای فهمیدن ارتباط بین سطح خوش بینی و میزان نرخ سکته، به تحقیقی 2 ساله روی 6 هزار داوطلب که سن بیش از 50 سال داشتند، پرداختند.

محققان طی این تحقیق 2 ساله دریافتند در هر امتیازی که فرد مورد تحقیق برای خوش بینی کسب می‌کند، نرخ سکته در فرد 9 درصد کمتر شده است.

در تحقیقات پیشین اثبات شده بود که رویکرد مثبت و خوش بینانه، به سلامت بهتر قلب و رشد سیستم ایمنی بدن کمک می‎کند.

محققان طی این تحقیق نشان دادند نگرش مثبت به زندگی از میزان سکته در افراد می‌کاهد. به گفته دانشمندان مثبت اندیشیدن حتی به بهبود فرد پس از سکته نیز کمک می‌کند.

به گفته محققان عوامل رفتاری، همچون خوردن ویتامین، مصرف رژیم غذایی سالم و ورزش کردن به بالا رفتن سطح خوش‌بینی و مثبت اندیشی در افراد کمک می‎کند.

بر اساس این گزارش، افراد خوش بین عادت‎های سالمی در زندگی همچون ورزش منظم دارند که سبب کاهش سکته در این افراد می‌شود.

ایرانی ها ده سال زودتر از مردم دنیا می میرند!



در حالی که سن سکته مغزی در دنیا از 55 سالگی شروع می‌شود، این سن بین ایرانیان به 45 سالگی رسیده و 10 سال کاهش یافته است

یک لخته خون کوچک، رگی از مغز را مسدود می‌کند؛ یا یکی از عروق تغذیه‌کننده بخشی از بافت مغز، پاره می‌شود. این‌طور وقت‌هاست که خون به مغز نمی‌رسد و یا خون‌رسانی دچار مشکل می‌شود. مغز هم دیگر توان عملکرد طبیعی خود را ندارد؛ و فرد سکته مغزی می‌کند. اما نه یک نفر، نه ده نفر، بلکه روزانه دویست تا سیصد نفر، آن هم تنها در تهران.

به گزارش فرارو؛ این آمار تکان‌دهنده را متخصصان مغز و اعصاب ارائه داده‌اند. چند روز پیش نیز رئیس انجمن علوم اعصاب ایران، خبر داد که ایرانی‌ها 10 سال زودتر دچار سکته مغزی می‌شوند. در حالی که سن سکته مغزی در دنیا از 55 سالگی شروع می‌شود، این سن بین ایرانیان به 45 سالگی رسیده و 10 سال کاهش یافته است.

دکتر حسین پاکدامن در حاشیه سمیناری اعلام کرد که سکته‌ مغزی در کشورهای غربی، سومین عامل مرگ و میر است. به این معنا که سکته مغزی، پس از سکته‌های قلبی و سرطان‌ها، سومین دلیل فوت افراد محسوب می‌شود؛ اما در کشورهای در حال توسعه، این بیماری، بعد از سکته‌های قلبی رتبه دوم را دارد.



این متخصص مغز و اعصاب همچنین اظهار داشت که میزان ابتلا به سکته‌های مغزی در زنان و مردان تقریبا برابر بوده و شیوع آن نیز روندی رو به رشد گرفته است.


حرص خوردن، انسان را می‌کشد


گفته می‌شود فشار عصبی و استرس مهم‌ترین عامل سکته مغزی جوانان در ایران محسوب می‌شود. بر اساس تحقیقات جدید در کشور ثابت شده است که استرس، متابولیسم بدن را دچار اختلال می‌کند. از این رو مهم‌ترین عامل سکته مغزی در بین جوانان ایرانی است. رئیس انجمن متخصصان مغز و اعصاب در مصاحبه‌ای گفته است: «میزان استرس در جوانان جامعه ما بسیار بالا است. همین عامل سبب می‌شود میزان کورتیزول خون بالا رود. اگر این میزان به طور مداوم بالا باشد، روی سیستم گردش خون اثر می‌گذارد و باعث سکته مغزی می‌شود



سن سکته قلبی، پایین‌تر است

سال گذشته نیز رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران گفت که سن سکته قلبی در این کشور کاهش یافته و به مرز ۳۵ تا ۳۲ سالگی رسیده است. همچنین رئیس هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در گفت‌وگویی اعلام کرد که قبلا میانگین سنی بیماران قلبی بین ۴۰ تا ۶۰ سال بوده؛ ولی امروزه حداقل سن سکته به ۳۲ تا ۳۵ سالگی کاهش یافته است.

این در حالی است که در آمریکا و کشورهای اروپایی، با وجود مصرف زیاد مشروبات الکلی و استعمال بیشتر دخانیات، سن سکته بالاتر است؛ اما در ایران و تعدادی از کشورهای خاورمیانه این سن هر سال کمتر می‌شود. گفته می‌شود در ایران روزانه 3 هزار سال عمر مفید مردم بر اثر بیماری‌‌های قلبی و عروقی از بین می‌رود؛ و بسیاری از افراد 30 تا 40 ساله به این دلیل جان می‌بازند. آن هم در سنی که افراد باید با فعالیت‌های مؤثر اجتماعی، برای خانواده و اجتماع خویش، بازدهی اقتصادی داشته باشند.

چرا سکته می‌کنیم؟

کارشناسان بر این عقیده‌اند که با تغییر سبک زندگی و پیشرفت جوامع شهری، انسان‌ها به جای استفاده از عضلات از مغز خود کار می‌کشند؛ به این ترتیب ناخودآگاه خود را برای سکته مغزی آماده می‌سازند. از سوی دیگر شهروند امروز آرامش را فدای آسایش ساخته است و دائم خود را در معرض فشارهای عصبی قرار می‌دهد، پس نباید انتظار قلبی سالم داشته باشد.

یک پرسش مهم

زندگی صنعتی و ماشینی، فشارهای عصبی، غذاهای چرب و فست‌فود، استعمال دخانیات، چاقی و فشار خون بالا، همه و همه عواملی هستند که اگرچه بین ایرانیان رواج دارند اما مردم کشورهای صنعتی، به ویژه آمریکا با شدت بیشتری به آن‌ها دچارند. اگر میزان بالای مصرف الکل را نیز در جوامع غربی در نظر بگیریم، بی‌تردید باید انتظار داشته باشیم که سن وقوع سکته در این جوامع کم‌تر از ایران باشد. اما چنین نیست. به این ترتیب باید دنبال دلیل تأثیرگذار دیگری باشیم در کاهش سن سکته بین ایرانی‌ها، نقشی مهم دارد.

به گفته کارشناسان نباید بالا بودن فاکتورهایی همچون آلودگی هوا و تشعشعات امواج را بر بیماری‌هایی نظیر سکته بی‌تاثیر دانست. آلودگی هوا عامل موثری در تسریع سکته‌های ‌قلبی و مغزی است. شاید این همان حلقه مفقوده‌ای است که سبب می‌شود بسیاری از مردم کشور ما پیش از رسیدن به میانسالی دچار سکته شوند و در این زمینه گوی سبقت را از مردم جوامع غرب بربایند.