ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

درمانگر اختلالات اضطرابی - افسردگی - وسواس و..... http://setareh-hamidi.ir/
ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

درمانگر اختلالات اضطرابی - افسردگی - وسواس و..... http://setareh-hamidi.ir/

چهارمین نمایشگاه سالانه کتاب دانشگاهی


چهارمین نمایشگاه سالانه کتاب دانشگاهی در آبان ماه از تاریخ 1390/8/25 لغایت 1390/8/29 به مدت 5 روز در محل بوستان گفتگو برگزارمی گردد.

این نمایشگاه به مناسبت هفته کتاب و به منظور تقویت و تجهیز کتابخانه های مراکز دانشگاهی، علمی و تخصصی، اداری و آموزشی جهت بهره مندی کارشناسان از جدیدترین کتب علمی و دانشگاهی برنامه ریزی گردیده است.

روش اختصاص یارانه در این نمایشگاه بدین صورت است که نهاد یا دانشگاه متقاضی با استفاده از 25درصد یارانه دولت و 25درصد تخفیف ناشر، کتابهای درخواستی خود را با 50 درصد تخفیف خریداری می نماید و همچنین اساتید، دانشجویان و متخصصان نیز از 30درصد تخفیف بهره مند می شوند. ضمناً وبگاه  نمایشگاه مذکور به آدرس  www.abup.irاطلاعات کاملی را دراختیار شرکت کنندگان قرار می دهد

.

روابط عمومی انجمن روانشناسی ایران

 

 

کتاب ریاضی تمام پایه‌های آموزشی عوض می‌شود

ابراهیم سحرخیز باحضور در کافه‌خبر گفت: «ما در برنامه درسی ملی داریم برای کتابها تعیین تکلیف می‌کنیم که در حال حاضر روی میز شورای عالی آموزش و پرورش است و دارد بررسی می‌شود. این برنامه است که تعیین می‌کند که مثلا کتاب ریاضی باید کلا عوض شود. کتابهای علوم اجتماعی و شیمی و ... باید عوض شوند
او ادامه داد: «اینکه دانش‌آموزان باید چه چیزی یاد بگیرند و در پایان دوره‌ها به چه چیز برسند. ما دنبال رویکرد انتقادی‌ایم و اینکه درک دانش‌آموزان را بالا ببریم. در حال حاضر تعداد زیادی از دروس پایه ابتدایی عوض شده است. تغییرات داشته‌ایم ولی تغییرات اساسی و محتوایی در راه است

منبع: خبرآنلاین

فواید اشک

هنگامیکه فرد دچار استرس هیجانی می شود مغز و بدن شروع به تولید ترکیبات شیمیایی و هورمون های خاص می کنند که گریه باعث می شود این ترکیبات شیمیایی زاید که نیازی به آنها نیست از بدن خارج شوند.

گریه
باعث می شواد مواد سمی که در پی استرس در بدن تجمع می کنند از بدن دفع شود، اشک ها نیز سطح منگز بدن را کاهش می دهند، همچنین بر روی خلق و خو تاثیر مستقیم دارند.

بنابراین گزارش غلظت منگز اشک ۳۰ برابر بیشتر از منگنز موجود در خون است گریه مانند ادرار و تعریق باعث حذف زو زائد بدن و آزادسازی آندورفین ها در خون و بهبود خلق و خو و تسکین درد می شوند.

این گزارش می افزاید: انسان پس از گریه کردن از لحاظ جسمی و روانی احساس بهتری پیدا می کند.

منبع: عصرایران

 

تاثیر رفتار درمانی در کاهش وزن

پژوهشگران اعلام کردند رفتار درمانی مانند تغییر برنامه غذایی و فعالیت روزانه در کاهش وزن بدون استفاده از دارو موثر است.

به گفته دکتر ارین اس لِبلانش سرپرست محققان در مرکز تحقیقات سلامت و بهداشت در ایالت اورِگُن در غرب آمریکا، برنامه های رفتاری می تواند در روند کاهش وزن افراد مبتلا به چاقی مفرط موثر باشد و به سه تا چهار کیلوگرم کاهش وزن طی یکسال منجر شود.

وی در ادامه تصریح کرد هر چه شدت مراقبت های رفتاری شدیدتر باشد، کاهش وزن با سرعت بیشتری صورت خواهد گرفت، بطوریکه افرادی که در دوازده تا بیست و شش جلسه  برنامه رفتاردرمانی برای کاهش وزن  شرکت کردند در مدت زمان مشابه حدود پنج تا هفت کیلو کاهش وزنداشتند.

دکتر لِبلانش در ادامه تصریح کرد در حال حاضر جمعیتی زیادی در جهان به چاقی مفرط مبتلا هستند و با توجه به عوارض جانبی خطرناک داروهای لاغری، بهتر است این افراد شیوه های دیگری برای بازگشت به وزن طبیعی بیابند.

وی در انتها اعلام کرد رفتار درمانی و بکارگیری شیوه های صحیح در خورد و خوراک همچنین سطح قند خون را پایین می آورد و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

در شیوه رفتار درمانی جامع مورد آزمایش، به افراد در خصوص شیوه های کلی زندگی همچون برنامه ورزش و تمرین، هدف گزینی در زندگی، غلبه بر مشکلات و محدودیتها در زندگی روزمره و داشتن شیوه زندگی سالم، مشاوره داده شد.

منبع: واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری رویترز

 

چگونه فراموش کنیم؟

چگونه فراموش کنیم ؟

روابط انسانی دارای گستردگی بسیار است انسانها با یکدیگر مدام در تماس و تعامل هستند با یکدیگر آشنا می شوند روابط بسیاری شکل می‌گیرد این روابط بر زندگی تک تک طرفین تاثیرات خواه مثبت و یا منفی می‌گذارد و برخی نیز برای ساعاتی ارتباطاتی کوتاه با هم داشته و همانند رهگذری از کنار هم عبور می کنند . تاثیر وجود انسانها بر زندگی افراد چه خوب و چه بد انکار ناپذیر است . همین روابط سبب بوجود آمدن احساسات متفاوتی درون آدمی می‌گردد احساساتی از قبیل : عشق ، محبت ، خشم ، عصبانیت ، ترس و بسیاری هیجانات دیگر.... در این روابط برخی عشق می دهند و برخی دریافت می کنند و گاهی این ارتباط بین دو جنس مخالف است که منجر به ایجاد یک رابطه عمیق  عاطفی می گردد و گاهی نیز یک ارتباط ساده گاهی طرفین در کنار یکدیگر می مانند و برخی به دلایل متعدد و متفاوتی نمی توانند ارتباط شان را حفظ نمایند و در نهایت با تمام شدن تعدادی از این ارتباطات برخی تمامی سعی خود را می کنند آنچه رخ داده و یا حتی افرادی که با آنها در تعامل بوده اند را حال به هر دلیلی فراموش نمایند . برخی می خواهند  خاطرات تلخ و مسبب اش را فراموش کنند .

سوال اینجاست چرا برخی تلاش می‌کنند یکدیگر را فراموش کنند ؟ طبیعی است همه می خواهند خاطرات ناخوشایند خود را فراموش کنند ولی آنچه بدیهست خاطرات هیچگاه فراموش نمی شوند ، خاطرات حاصل از وقایع و رخ دادها و یا حضور افراد دیگر در زندگی گذشته فقط به ناخودآگاه ذهن آدمی فرستاده می شود و این بدین معنا نیست که فراموش می شوند بلکه فقط در پس ذهن آدمی پنهان شده و هر از گاهی با یک تلنگر برای فرد یادآوری می شوند . در هر صورت باید قبول کرد نمی توان چیزی را از ذهن پاک نمود هر خاطره ای خواه مثبت و یا منفی جایگاه خود را دارد ؟

نمی توان حافظه را پاک نمود . نیاز نیست فراموش کرد حتی نیاز نیست تلاش کرد شخصی و یا اشخاصی را به فراموشی سپرد واقعیت این است که آن افراد و وقایع در برهه ای از زندگی وجود داشته اند ولی هم اکنون به هر دلیلی نباشند . برای کنار آمدن با خاطراتی که فرد نمی خواهد یادآوری شان کند راهکارهایی در ذیل ذکر می‌گردد:

اولین قدم : پذیرش واقعیت

باید بپذیرد طبیعی است هر فردی در زندگی خود با افرادی برخورد نماید که از آنان خاطرات ناخوشایندی برایش باقی بماند و یا در شرایطی قرار گیرد که نخواهد حتی یک بار دیگر آن را در ذهن تداعی کند اما مقاومت در برابر این خاطرات نه تنها کمکی نمی کند بلکه سبب برجسته و پر رنگ شدن آن می گردد .

دومین قدم : پیدا کردن نقطه قوت مسئله

بدیهیست همه انسانها یک سری خصایص مثبت دارند و همراه اش عادات منفی _ بهتر است بر ابعاد مثبت خاطرات تکیه کرد و یافتن نقاط و تاثیرات مثبت آن رابطه بر روی اخلاق ، رفتار و نحوه زندگی، توجه به آموخته ها و تجارت حاصل از رابطه دید و نگرش فرد را نسبت به خاطرات ناخوشایند اش دگرگون می نماید . بهتر است برای تمرین فرد یکی از خاطرات ناخوشایند را در ذهن خود تداعی و هم زمان نکات و تجربیات آموخته شده از آن فرد و یا واقعه را در ذهن خود جستجو و در نهایت بر روی کاغذی یادداشت شود .

سومین قدم : شکر گزاری

و در نهایت شکر گزاری ، شاید برای برخی سوال پیش بیاید چرا باید در مقابل خاطرات ناخوشاید شکرگزای کرد ؟ شاید جواب این باشد : شکر گزاری برای مقاومت و استقامت فیزیک و عاطفی فرد برای گذر از شرایط نامساعد و این که وی توانسته است با شرایط و یا افراد نامطلوب کنار آمده و در این راه تجربیات بسیاری را آموخته است . سپاس گزاری برای داشتن نعمت حافظه ای که به آدمی توانایی یادآوری بسیاری از مسائل را می بخشد تصور اینکه اگر خاطرات از بین می‌رفتند بسیاری از لحظات خوشایند ، لذت بخش و شادی آور نیز فراموش شوند جالب به نظر نمی‌رسد .

 

چهارمین قدم :خاطرات ناخوشایند را رها سازید

تلاش برای فراموش کردن مقاومت ایجاد می کند و به دنبالش آزار روحی و فشارهای روانی ما ملزم نیستیم هیچ چیز را فراموش کنیم هر چه بیشتر تلاش شود خاطره ای فراموش شود روز به روز پر رنگ تر می‌گردد بهتر است خاطراتی را که نمی خواهید به حال خود رها سازید و هیچ اقدامی جهت فراموش کردن انجام ندهید . هر انسانی جایگاهی ویژه و خاص خود را در زندگی اطرافیان دارد . چرا باید جایگاه دیگران را از آنها بگیریم روح انسان آنقدر وسیع و بزرگ هست که بتواند آنها را به خاطر سپرده و نقاط قوت شان را برجسته سازد و از این تجربیان جهت ادامه زندگی بهره ببرد.

با کمی فکر متوجه می شوید در خا طرات ناخوشایند هم لحظات خوب و دوست داشتنی و حتی تحسین بر انگیز هم وجود داشته است .

 

 

ستاره حمیدی

 

کارشناس ارشد روانشناسی