ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

درمانگر اختلالات اضطرابی - افسردگی - وسواس و..... http://setareh-hamidi.ir/
ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

ستاره حمیدی - روان درمانگر پویشی

درمانگر اختلالات اضطرابی - افسردگی - وسواس و..... http://setareh-hamidi.ir/

پایه های الکتروانسفالوگرافیک اختلالات روانی

اولین جلسه سخنرانی شاخه دانشجویی انجمن روان شناسی ایران

 

عنوان سخنرانی: پایه های الکتروانسفالوگرافیک اختلالات روانی و کاربردهایی برای درمان

سخنران: آقای امین اسدالله پور، دانشجوی دکتری علوم عصب شناختی دانشگاه تبریز

زمان : 20 اردیبهشت سال 1391، ساعت 13 الی 15

مکان: طبقه سوم دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه تهران، سالن شورا

 

به کلیه ی شرکت کنندگان در این جلسه گواهی شرکت اعطا خواهد شد.

آیا شما هم احساس تنهایی می کنید؟


آیا شما هم احساس تنهایی می کنید؟


احساس تنهایی حس مشترک بسیاری از انسانها در قرن حاضر می باشد در صورتی که اطلاعات دریافتی و آمارها نشان دهنده جمعیت زیاد انسانها بر روی کره زمین است باز تعداد زیادی احساس تنهایی می کنند آنهم زمانیکه که اطرافشان را خانواده ، دوستان و اقوام پر کرده اند .

روانشناسان  معتقدند احساس تنهایی می تواند علت های متفاوتی داشته باشد همانند: احساسات حل نشده نسبت به دیگران - اسرار موجود در زندگی - احساس ناکامی و عدم موفقیت - احساس پوچی و بی هدفی- احساس بی کسی و بی همدمی نداشتن روابط اجتماعی موثر و....

طبیعی به نظر میرسد همه انسانها گاهی احساسات خود را نسبت به موقعیت ها و شرایط کنترل کرده و نسبت به آن واکنش نشان ندهند ولی گاهی این مسئله به صورتی ناخوشایند نمود پیدا کرده و فرد همه احساسات منفی و ناخوشاینداش را درون خود حفظ میکند که خود سبب می‌شود فرد نسبت به اطرافیان بدبین گشته و سوتفاهماتی بوجود آید همین سوتفاهمات و نگرش های منفی فرد سبب دروی گزیدن وی از اطرافیان می گردد و یا اینکه برخی بر این تصورند که اتفاقات ناخوشایند ونامطلوب زندگی خود را نباید برای اطرافیان بیان نمایند تا از رنجش و آزار آنان جلوگیری کنند همین راز داری منجر به فشار روانی زیادی به فرد می شود و مجبور خواهد شد بار منفی و ناخوشایندی را به تنهایی بر دوش بکشد .

در کنار دو مورد ذکر شده احساس ناکامی و عدم موفقیت تاثیر زیادی در منزوی شدن و احساس تنهایی فرد دارد زمانیکه وی احساس کند در جمع آشنایان ، دوستان و اقوام همانند آنان پیشرفت نکرده و موفقیتی کسب نکرده است برای فرار از حس سرخوردگی سعی خواهد کرد از جمع های خانوادگی و دوستانه کناره گیرد.

روانشناسان معتقدند یکی از مهمترین علت های احساس تنهایی کسب نکردن مهارت های ارتباطات اجتماعی توسط فرد در خانواده می باشد . زمانی که تعاملات و روابط اجتماعی فرد اندک باشد بالطبع دوستان کمتری داشته و فعالیت های اجتماعی اش محدود می گردد .

با این اوصاف در این حالت تنها کسی که می تواند به فرد کمک نماید فقط خودش است با حمایت یک مشاور و یا دوست خوب شاید برای شر.وع ترک احساس تنهایی گزینه های ذکر شده در ذیل مفید واقع شود :

1- اجتماعی شوید : در هر صورت فرد باید بیاموزد روابط اجتماعی خود را گسترش دهد به عنوان مثال از راهکارهای دوست یابی استفاده نماید . شاید برای شروع شرکت در تورهای گردشگری – سمینارهای آموزشی – پیوستن به گروههای که به هر نوعی با شما ارتباط و وابستگی دارند- تماس با دوستان قدیمی – استفاده از تکنولوژی جهت برقراری ارتباط – ورزش های همگانی و میهمانی های دوستانه

موارد ذکر شده به فرد کمک خواهد کرد روابط اجتماعی و تعاملات خود را افزایش داده و ارتباطات وسیع تری برقرار نماید.مسلماً زمانیکه این روند را طی نماید در جمع کثیر انسانهای که با آنان مراوده دارد تعدادی را می‌تواند به عنوان دوست صمیمی و همدم انتخاب نماید . بدیهست در خانه نشستن و شکایت از تنهایی کردن دردی را دوا نخواهد کرد

2-  پیوستن به گروههای اجتماعی و انجمن ها : برای بوجود آوردن تغییر و رهایی از تنهایی پیوستن به گروههای اجتماعی ایده ای بی نظیر است . شرکت در سمینارهای مورد علاقه و عضو گروه های که به نحوی با فرد هدف مشترکی دارند کمک شایانی خواهد نمود. همه انسانها از اینکه با افرادی آشنا شوند که وجه مشترکی با هم داشته باشند و بتوانند در مورد آن وجه مشترک و علایق به گفتگو بنشینند لذت خواهند برد . باید پذیرفت آدمی موجودی اجتماعی است و بدون یکدگر نمی تواند به تنهایی زندگی کند .

3- قدم زدن در طبیعت : هنگام احساس تنهایی قدم زدن در فضای باز و طبیعت کمک بزرگی خواهد نمود و سبب آرامش روحی و روانی می گردد .

4- غنی سازی درونی : همانطور که گفته شد همه ما نیاز داریم تعاملات اجتماعی داشته باشیم و این خودمسئله ای انکار ناپذیر است ولی با این اوصاف ممکن است هر شخصی در شرایطی قرار گیرد که خود به تنهایی مجبور به سپری کردن آن باشد . غنی سازی روحی و روانی درون یکی از اولویت های زندگی هر شخص می باشد . تنها راه این  غنی سازی مطالعه و شناخت بهتر از خود است زمانی که فرد نسبت به درونیات ، علایق و خواسته های خود آگاهی کامل داشته باشد بهتر خواهد توانست زندگی روزمره خود را برنامه ریزی نماید و جمع دوستان و اطرافیان خود را مدیریت نماید.

5- استفاده از تکنولوژی جهت برقراری ارتباط: خوشبختانه پیشرفت تکنولوژی کمک بزرگی به بشر نموده است با استفاده از این تکنولوژی می توان فاصله ها را کم نمود حتی تماس های کوتاه با دوستان، اقوام ، خانواده و اشخاصی که به هر دلیلی از فرد دور هستند سبب آرامش روانی وی می گردد . مخصوصاً برای افرادی که به دلیل شرایط کاری، زندگی و یا ماموریتها بیشتر عمرشان در سفر و یا دور از عزیزانشان هستند .

6-  توجه به اهداف و آرزوها : رفتن به دنبال اهداف ، آرزوها و استعدادها محدودیت ها را کمتر می کند و فرد در تعاملات اجتماعی با قشری از افرادی که با وی سلیقه های مشترک دارند قرار خواهد گرفت.

7- کارهای عام المنفعه : یکی دیگر از فعالیت هایی که سبب نشاط و احساس جوانی و سرزندگی می گردد انجام امورعام المنفعه و کارهای گروهی می باشد. این راهکار سبب بوجود آمدن احساس اعتماد به نفس ، مهم وکارا بودن می گردد و فرد برای گذران زندگی انگیزه بیشتری خواهد داشت آن هم در زمانی که احساس کند وجودش مفید ، لازم و ضروری است.کارهای زیادی است که باعث شادی و دورز از احساس تنهایی می‌گردد و فرد انرژی، شادابی و نشاط می بخشد . فقط کافی است در مورد آن فکر کرد.


   ستاره حمیدی

   کارشناس روانشناسی

گروه الکترونیکی روانشناسان ا یران

گروه الکترونیکی روانشناسان ایران در گوگل به منظور اطلاع رسانی رخدادهای روانشناختی کشور و پوشش دادن اخبار انجمن روانشناسی ایران توسط یکی از اعضای معتمد انجمن راه اندازی شده است. بدین وسیله از جنابعالی دعوت می شود در صورت علاقمندی، به عضویت این گروه نایل شوید تا اخبار آتی حرفه روانشناسی و نیز خبرنامه های انجمن روانشناسی ایران را دریافت فرمایید.  

شایان ذکر است برای عضویت در این گروه لازم است جی میل داشته یاشید  و از آدرس زیر استفاده نمایید.

http://groups.google.com/group/iranpa-members?hl=en

ضمنا احتمال تغییر آدرس گروه الکترونیکی در آینده وجود دارد که در این صورت از طریق همین گروه و نیز سایت انجمن روانشناسی ایران اطلاع رسانی خواهد شد.

 

گروه الکترونیکی روانشناسان ایران در گوگل

پنجمین همایش بین المللی روانپزشکی کودک و نوجوان


انجمن روان پزشکی کودک و نوجوان ایران و دانشگاه علوم پزشکی تهران پنجمین همایش بین المللی روان پزشکی کودک و نوجوان را با همکاری انجمن های علمی حوزه ی روان شناسی و سلامت روان کودکان در روزهای 17 تا 20 مهرماه 1391 در محل مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار می نمایند. این همایش فرصتی است برای محققین و اندیشمندان تا به تبادل اطلاعات خود در این زمینه بپردازند. بدینوسیله از شما همکار گرامی دعوت می شود در این همایش شرکت نمائید. برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال چکیده مقالات خود می توانید به سایت همایش به آدرس زیر مراجعه نمائید.


 http://congress.iacap.ir/index.php/cnfs/5th-1391


دبیرخانه علمی پنجمین همایش بین المللی روان پزشکی کودک ونوجوان

کارشناس و درمانگر اختلالات یادگیری

کارشناس و درمانگر اختلالات یادگیری


درمان اختلالات یادگیری :

اختلال خواندن ، نوشتن و اختلالات ریاضی ( کارشناس و درمانگر اختلالات یادگیری )


شماره تماس : 6941612-0912
آدرس :میدان توحید ابتدای ستارخان ............
- دولت ...............

آیا کودک من تاخیر رشدی دارد ؟


اکثر زوج‌های جوان پس از ورود نوزاد به خانواده دچار حساسیت‌ها و نگرانی‌هایی در مورد سلامت فرزند خود می‌شوند ، تلاش خود را می‌کنند کودک شان را از تمامی ابعاد بررسی و زیر نظر یک متخصص تائید سلامت نهایی داشته باشند با توجه به بروز برخی مشکلات کودکان در دوره های رشدی برخی دچار کندی و یا تاخیر می‌شوند و این مسئله والدین را آشفته و نگران می سازد . البته نگرانی والدین طبیعی است و بررسی لحظه به لحظه رشد و واکنش های کودک ضروری به نظر می رسد . به عنوان مثال والدین نگران مسائلی همچون : زمان صحبت کردن و به کار بردن آواها و ضمیرها و یا مهارتهای خودیاری همچون ( پوشیدن لباسها ، کفش و.... ) مهارتهای حرکتی (زمان راه رفتن چهاردست و پا رفتن و ....) هستند نباید فراموش کرد تمامی کودکان مراحل رشدی خاصی را طی می‌کنند با توجه به این که تفاوتهای فردی آنان و عوامل ژنتیکی گاهی تاخیرهای را در روند رشد ایجاد می کند. برخی زودتر راه می روند و برخی دیگر دیرتر از موعد مورد نظر و تعدادی ازکودکان بر حسب شرایط محیطی زودتر گام برداشته و عده ای دیگر دچارتاخیر حرکتی هستند بنا بر دلایل متفاوت اعم از ژنتیکی ، مشکلات فیزیولوژیکی و یا حتی فقرمحیطی و کم تحرکی کودک .

طبیعی است نگرانی های والدین باید هر چه سریعتر تحت بررسی و مطالعه قرار گیرد و مشکلات احتمالی به سرعت شناخته شده و راهکارهایی جهت پیشگیری و یا روش های درمانی اتخاذ گردد.

روانشناسان و پزشکان تاخیر در رشد را اینگونه تعریف می‌کنند : "هنگامی‌که کودکی نتواند در محدودی زمانی نرمال به مرحله خاصی از رشد دست یابد " این تاخیر می‌تواند در یک یا چند زمینه باشد : مهارتهای حرکتی ضعیف یا درشت (مثل پریدن و چیدن بلوکها)؛ مهارتهای ارتباطی و زبانی (صحبت کردن و درک مطلب)؛ مهارتهای خودیاری (مثل توالت رفتن و لباس پوشیدن)؛ و مهارتهای اجتماعی (مثل برقراری ارتباط چشمی و بازی کردن با دیگران) و....

کلیرلرنر متخصص‌رشدکودک معتقد است:«باید به خاطر داشته باشیم علیرغم پیشرفت نوعیِ رشد در‌سیری معمولی وصعودی، کودکان با سرعتهای متفاوت و به طرق مختلف رشد می‌کنند» به عنوان مثال یک کودک 25 ماهه ممکن است به دلیل کنجکاوی زیاد مهارتهای حرکتی اش بالا باشد ولی بدلیل بی علاقگی به نقاشی نتواندبه راحتی خوب نقاشی کند در این زمینه لرنر می گوید : «آنچه اهمیت دارد رشد رو به جلوی کودک در همه زمینه ها است.»

همانطور که ذکر شد بسیاری از والدین نسبت به سنی که کودکشان مهارتهای حرکتی همچون راه رفتن و از پله بالارفتن را بدست می آورد، اینکه آیا زودتر از موعد کودکشان موفق به راه رفتن شده است یا دیرتر برایشان دارای اهمیت ویژه ای می باشد نباید فراموش کرد حساسیت بیش از حد نسبت به این موارد سبب نگرانی و اضطراب مداوم والدین می‌گردد برای داشتن آرامش بهترین راه این است که با مراحل رشدی کودکان تا حدودی والدین آشنا بوده و در این مسیر کتابهای راهنما کمک فراوانی به پدر و مادرهای جوان می کند. بدیهیست آشنایی با دروه های رشدی و خصوصیاتی که در هر دوره کودکان کسب می نمایند تاثیر بسزایی در آرامش والدین خواهد داشت.

برای بسیاری از والدین سوال برانگیز است که علل تاخیر رشدی کودکشان چه می تواند باشد بررسی ها نشان داده است برخی اوقات تاخیر در رشد علت پزشکی دارد همانند زایمان زودرس ویا مسائل ژنتیکی حتی بیماری شدید و تصادفات و در مواقعی تاخیر زبانی و کلامی ممکن است ناشی از اختلال شنیداری یا مشکلی در حنجره، گلو یا حفرههای دهان یا بینی باشد و یا مشکلات مربوط به « برقراری ارتباط » ممکن است در اثر مشکل سیستم مرکزی اعصاب ایجاد شده باشند. با این تفاسیر اغلب اوقات هیچ دلیل پزشکی برای توضیحِ تاخیر در رشد نمی‌توان ارائه داد.

همان‌طورکه ذکر شد نباید در این زمینه حساسیت بیش از حد به خرج داد اما داشتن دقت نظر الزامی است و والدین با درنظر گرفتن رفتارهای کودک و در صورت ایجاد نگرانی نسبت به واکنش های کودک باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنند برای بررسی کافی است مراحل زیر را مد نظر قرار دهند:

-         از حس خود کمک بگیرید : والدین بهتر از هر کس دیگر کودک خود را می شناسند و به خوبی بر عادات وی واقف هستند و هر واکنش ناآشنا را به سرعت شناسایی می کنند.

-         یادداشت برداری از ملاحظات تان پیش از قرار ملاقات با پزشک مفید است : تمامی آنچه به نظر والدین عجیب و یا باید بررسی شود بهتر است به محض رویت مکتوب شود تا موردی از چشم دور نگه داشته نشود.

به سوالات ذیل پاسخ دهید :

-          آیا چیز به خصوصی در راه رفتن یا حرف زدن کودک غیر طبیعی است؟

-          آیا به نظر می رسد مرحلهای از رشد را که باید زودترها از آن می گذشت جا انداخته شده است ؟

-          آیا نشانهای خاص از تاخیری فیزیکی یا تاخیر در زبان آموزی و ارتباطات مشاهده می کنید ؟

-         آیا  کودک در بازی با همسالان رفتارهای غیر طبیعی از خود بروز می دهد؟

-         آیا کودک قادر به سازگاری با همسالان خود در هر دوره زمانی می باشد ؟

-         آیا کودک به میزان طبیعی خوابیده و یا گریه می کند؟

پس از پاسخ به این سوالات در صورتی که احساس نگرانی در والدین پابرجا بود بهتر است هرچه سریعتر کودک را به پزشک خودش ارجاع داده و در صورت لزوم با تجویز پزشک یک کاردرمانگر و گفتاردرمانگر مهارت های کودک را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند .

 

 

ستاره حمیدی

 

کارشناس روانشناسی